Rabu, 6 Jun 2012

CREAM CARAMEL

CREAM CARAMEL - JUZ RM8/PEK

Anda hanya perlu:-

1. 3 sudu besar gula pasir dijadikan gula hangus...tuang ke dalam acuan

2. Didihkan 1 liter susu UHT

3. Larutkan perlahan-lahan campuran Caramel bersama susu UHT sambil dikacau. Kemudian tutup api.

4. Tuang ke dalam acuan (boleh buat pilihan nak acuan berbentuk apapun atau loyang bulat biasa) dan sejukkan dlm peti sejuk..

5. Bila dah beku dan sejuk..terbalikkan perlahan2 ke dalam pinggan atau piring

6. SEDIA UNTUK DIMAKAN

Kandungan:150gram
Bila Siap : +/-500gram (9-12org mkn)



Dah siap dipotong..nyummyy...perghhh lembutttt


zoom skit...huhu sedapnye...mudahnyee...kalo dari dulu tau ada instant x yah beli sepotong yg mahal tu


dan ni pula dari custumer n big supporter easy caramel...thanks alot my dear

wauu..ada strawbery lagi niee

dh siap caramel ku



gula
panaskan gula

tuang dlm acuan



susu 1 liter
panaskan susu

tambah cream caramel premix - panaskn sekejap..tutup api..tuang dlm acuan

dh siap...jomm makannn
mcm2 bentuk bole jadi..just tukar acuan jee



~~ tgk berat dh siap ~~berbaloi
 
~~ wahh,....ada buah lagi ~~



ni le serbuk  nye tuu


ada ceri lagi tuu..ummphh






 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan